צור

פתיחת חלון בקיר דירה לחדר מדרגות

שלום לעו"ד השכן שלי פתח חלון בקיר של הדירה שלו לחדר המדרגות ,כמובן ללא היתר. האם זה מותר לו ? עיריית ת"א כתבה לי כי "מדובר בשינוי פנימי שאינו משנה שטחים" ולכן היא לא מתערבת. מה ניתן לעשות ? בתודה צור

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום צור, הקירות החצוניים של הדירה לרבות הקיר החוצץ בין הדירה לחדר המדרגות הם רכוש משותף של הבית המשותף. לפיכך, כל פתיחת פתח לחדר המדרגות היא אסורה בהיעדר הסכמה של רוב הדיירים. אתה זכאי להגיש תביעה למתן צו עשה שיחייב את שכנך להחזיר את המצב לקדמותו. את התביעה אתה רשאי להגיש למפקח על רישום המקרקעין בלשכת הרישום בתל אביב בה רשומה הדירה. אני סבור כי תשובת מינהל ההנדסה של עיריית תל אביב בטעות יסודה. אמנם נכון כי פתיחת הפתח אינה משנה שטחים אולם היא אסורה עפ"י הוראות חוק התכנון והבנייה. החוק אוסר, בין היתר, גם על פתיחת פתחים ללא היתר כדין בקירות חיצוניים של דירה. אני ממליץ כי תחזור ותתלונן אצל מנהל מחלקת הפיקוח ותערב בעניין גם את היועצת המשפטית של מינהל ההנדסה ואולי גם את מבקרת העירייה. לעניות דעתי, די שתוכיח כי פתיחת החלון גורמת אי נוחות ולא כל שכן מטרד כדי לזכות אותך בסעד הנ"ל. אתה זכאי להגיש את התביעה גם בבית משפט השלום אבל ההליך בפני המפקח על רישום המקרקעין הוא מהיר יותר, זול יותר ופשוט יותר ותוצאתו זהה שכן פסק דינו הוא כדין פס"ד של בימ"ש שלום.

צור

לעו"ד דניאל רותם תודה רבה על תשובתך הארוכה והמנומקת. צור