אבי

דמי שימוש בחדר מדרגות

בניין משותף 2 קומות4 דירים 2 דיריים בקומה,אני גר בקומה שחופפת לגג,מחדר המדרגות יש מדרגות שממשיכות לגג עצמו,אני מציין שהמדרגות ממשיכות לגג בלבד ואין הפרעה לשאר הדיירים להכנס לדירות שלהם שכן הדירות שלהם נמצאות למטה,גג המבנה שלי ב 100 אחוז ואין רשות או אישור לאף אחד להשתמש בגג מלבדי,גגון חדר המדרגות שייך ל 4 הדיירים,אני מציין כי גגון חדר המדרגות עומד לקרוס ובגלל זה הנחתי ארון מטבח כדי למנוע מאנשים להמשיך לסוף המדרגות ולהפגע,2 דיריים החליטו לתבוע אותי על דמי שימוש של 1400 שח לחודש כפול התקופה שבו הארון היה בחדר המדרגות בנימוק שעשיתי מחסן ברכוש המשותף,אני מציין שאין וועד בית והם תבעו אותי אישית,דיריים אלו מהווים 50 אחוז מדירי הבית,האים יש עילה לתביעה שכזאת? האים רק וועד מוסמך יכול לתבוע?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, חדר המדרגות הוא רכוש משותף השייך לכל דיירי הבית ואסור לאיש למנוע את השימוש הסביר בו מכל דיירי הבית. לא הבהרת אם הגג צמוד לדירתך כחלק בלתי נפרד ממנה או שגם הוא רכוש משותף. אם הגג הוא רכוש משותף, אינך זכאי למנוע כניסה לגג ושימוש סביר בו מאיש מדיירי הבית גם אם דירתו היא בקומת הקרקע או בקומה הראשונה. את גגון חדר המדרגות העומד -לטענתך - לקרוס, חייבים לתקן ללא שום דחיות. הדיירים שתבעו אתך, זכאים לעשות זאת מכח זכויותיהם בחדר המדרגות ואולי גם בגג - אם הוא רכוש משותף.