מחסן רכוש משותף/קנייה/התיישנות
שלום רב. הוריי קשישים ואין באפשרותם לפנות לעורך דין, אודה לך על עזרתך במקרה דחוף זה. בניין של 14 דירות, בתוך הבניין, בכניסה, יש 2 מחסנים קטנים, ולכל מחסן יש דלת כניסה. לפני 40 שנה, דייר שגר בדירה בקומה הראשונה (בשכירות- דירה של עמיגור), קיבל אישורים מהדיירים להצמיד מחסן אחד לדירה שלו(ככל הידוע לנו, היו לו אישורים). הדייר הזה פתח דלת מהמטבח אל המחסן. כמה שנים לאחר מכן הוא עבר דירה, והדירה נשארה באותה המצב. הוריי עברו לגור בבניין הזה לפני 35 שנה, וקיבלו מעמיגור את 2 הדירות שבקומה הראשונה, כאשר מהמטבח שבאחת הדירות יש דלת שמובילה למחסן(המחסן הנ"ל). לאחר 20 שנה של שכירות מעמיגור, החליטו הוריי לקנות את 2 הדירות. גודל 2 הדירות זהה לפי החוזה, אבל גבו 5000 שקל יותר עבור אחת הדירות. כאשר אמא שלי שאלה את השמאי לגבי הסכום השונה מדירה 1 לדירה ה-2, הוא אמר לה שזה עבור המחסן. מאז עברו עוד 15 שנה. כלומר סך הכל 35 שנה באותן הדירות, כאשר הוריי הניחו שכשהם קנו את 2 הדירות זה כלל את המחסן. לאחרונה, בעקבות סכסוך עם שכנים והתערבות משטרה, נדרשנו להמציא הוכחות. אמא שלי זוכרת שבזמנו נאמר לה שהדיירים דאז אישרו לדייר הקודם את הצמדת המחסן.. אבל אין לה את האישורים או הוכחות לכך, ומאחר ואמא שלי ידעה שהיא שילמה עבור המחסן, היא פנתה לעירייה לקבלת העתק של החוזה, ושם נאמר לה שהמחסן לא שלנו, ושהשמאי לא ציין בחוזה דבר לגבי המחסן. שאלותיי הן: בדקתי באינטרנט, ומצאתי שעל המחסן שלנו חל חוק התיישנות כי עברו מעל 25 שנה, כך שהדיירים לא יכולים לתבוע. 1. בהנחה והדיירים לא יכולים לתבוע, האם זה כולל את העייריה/עמיגור/המפקח על בתים משותפים? האם אחד מהגורמים האלה יכול לקחת את המחסן למרות חוק ההתיישנות? ואם אף גורם לא יכול לתבוע, האם המחסן שייך להוריי לפי החוק? 2. שינוי ייעוד- מה קורה אם המחסן ישנה את ייעודו ויהפוך לחלק מהמטבח (כיום זה משמש חדר שירות, אבל הוריי רוצים לבנות קיר במקום הדלת של המחסן(הכניסה המקורית), וכן לשבור לגמרי את הקיר החוצץ בין המטבח למחסן, ובכך להגדיל את המטבח)? 3. אמרו לאמא שלי שהפרש הקנייה- 5000 שקל- שולם עבור המטבח. האם זה הגיוני ש2 דירות באותו מצב, באותו קומה, ובאותו גודל יעלו אחרת באותו יום קנייה, כאשר אין שום הבדל בין דירה אחת לשנייה? איך אפשר להוכיח שאכן שילמנו על המחסן, כפי שנאמר בעל פה ע"י השמאי, לפני 15 שנה? 4. תיקון רישום לרכוש משותף- מאחר והאישורים ניתנו לפני 40 שנה מהדיירים דאז, שהיום כבר לא גרים בבניין.. ואין באפשרותי להמציא אישורים אלה. ולגבי אישור חדש מהדיירים זה לעולם לא יקרה, לכל היותר יאשרו 3 דירות, פלוס 2 הדירות שלנו(סה"כ 5) מתוך 14 דירות.. האם במקרה זה אני עדיין יכולה לבקש תיקון רישום ללא אישורים מהדיירים, כאשר לטובת הוריי עומד חוק ההתיישנות? האם במצב זה נוכל לקבל אישור גם נגד סירוב הדיירים? תודה מראש.
שאלות נפוצות:
הראל אריק
רות פור
רוני בורוכוב
רונית פלמון