לימור

זכויות וחלוקת החצר בין דיירים בחצר משותפת

ברצוני לרכוש דירה בקריית שלום אשר נמצאת בקריית שלום בניין בן 2 קומות ו 4 דיירים עם חצר משותפת. שאלותיי 1. איך נקבעת החלוקה של החצרות בין הדיירים. נראה על פניו שהחלוקה לא שווה. 2. מותר לשכן לסגור חצר ולבנות חומה? מותר לי לסרב ולמנוע זאת? 3. האם יוכל השכן מלמעלה להתרחב ולהוסיף שטח ולחסום לי את השמש? 4. במידה ויעשה זאת לא תישאר לי חצר, ואילו שלו תישאר, האם יש חוק בעניין? 5. האם אפשר ליצור חלוקה מחדש של החצרות? תודה, לימור

לימור

בסעיף 3 התכוונתי שהשכן ישפץ וירחיב את הדירה מלמעלה כשאני למטה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום לימור, עסקת רכישת דירה היא בדרך כלל עסקה שבה הרוכש משקיע את מירב המשאבים הכספיים שלו ולעיתים גם לווה כספים נוספים תוך שעבוד זכויותיו למשך שנים רבות בנכס הנרכש. לפיכך, כדי להימנע מטעויות או תקלות מומלץ להיעזר בעו"ד המתמחה בדיני מקרקעין ומיסוי מקרקעין. במסגרת זו אוכל לתת לך רק ייעוץ כללי והדרכה ראשונית על יסוד הפרטים הכלליים שפירטת בשאלתך. הדרכה זו אינה בשום פנים ואופן תחליף לייעוץ המקצועי עליו המלצתי בפתח דבריי. זכויות במקרקעין רשומות בדרך כלל בפנקסי המקרקעין בלשכת רישום המקרקעין. אני מניח ( לא בדקתי! ) כי הבית שבו מצויה הדירה שבכוונתך לקנות רשום כבית משותף. אם הנחתי הנ"ל נכונה, תוכלי לקבל בלשכת רישום המקרקעין תקליטור הכולל את כל מסמכי הרישום של הבית המשותף לרבות צו הרישום, תשריט של כל הדירות, השטח שהוא רכוש משותף והשטחים הצמודים לדירות ( אם יש כאלה ) וכן תקנון הבית המשותף. המסמכים הנ"ל בנוסף לנסח הרישום של הדירה ( שאותו ניתן לקבל באינטרנט או בטאבו ) כוללים את המידע אודות הדירה וכן הזכויות הנלוות לה. השימושים המותרים בבית בו מצויה הדירה ובדירה עצמה לרבות זכויות הבנייה מצויים במינהל ההנדסה של עיריית תל אביב. לפיכך, מומלץ לקבל מידע מלא אודות זכויות הבנייה ממדור המידע בעירייה וכן לעיין בתיק הבניין המצוי בגנזך מינהל ההנדסה שתובתו שד' בן גוריון 68 תל אביב. רק לאחר קבלת כל המידע הנ"ל תוכלי לדעת מהן האפשרויות המוקנות לבעל הדירה. אם בעלי הדירה בקומה השנייה ירחיב את דירתו הוא יגרום להחשכת הדירה בקומת הקרקע. במקרה זה חייבים להקפיד כי רצפת התוספת שתיבנה תהיה בגובה שלא יפחת מהגובה הנוכחי מעל פני רצפת הדירה התחתונה ובמידת האפשר רצוי אפילו שתהיא תהיה גבוהה ככל האפשר. בהיעדר הסכמה של כל בעלי הדירות בבניין לא ניתן לערוך חלוקה מחדש של השטחים המשותפים. הואיל ואת רוכשת עתה דירה לאחר שבעלי הדירות קבעו כבר עובדות בשטח, יקשה עליך לשנות את מצב הדברים ותיתקלי בטענה כי בעת שרכשת את הדירה ידעת והסכמת לעובדות הנוכחיות בשטח.