יעל בר-סלע וולפסון

האם יש צורך בשימוש חורג בהיתר לשיעורים פרטיים?

שלום, אני מלמדת שיעורים פרטיים בחדר בביתי כ 12 שעות בשבוע, וביתר השבוע החדר משמש כחדר ארונות בגדים ואחסון, כחדר שינה וכחדר לימודים לילדי. האם עלי להוציא אישור חורג בהיתר מבחינה חוקית כדי ללמד בחדר?

יהודאי ציון - משרד עו"ד

בגין שימוש בבית שלך למטרת הוראה וכשסביר כי אינה מוגדרת בהיתר, המייעד את הדירה למגורים, יש צורך בהיתר לשימוש חורג. עם זאת, ומבלי לתת לגיטימציה לשימוש זה ומבלי לעודד אותו, נוכח השימוש המינורי וכשמס' השעות קטן וכשלא נגרם מטרד לשכנים העלולים להתלונן, קיים סיכוי שהרשות לא תקפיד איתך יתר על המידה.

יעל בר-סלע וולפסון

תודה רבה על התשובה, בדקתי ברשות המקומית, והיות ויש לי חדר בבית שמוגדר כחדר עבודה, אין מבחינת הרשות שום בעיה בשימוש המינורי. מודה לך על תשובתך