יעל

ליד הבית נפתחו שני בתי עסק חדשים שאנחנו סובלים מהעשן שעולה מהארובה שלהם

שלום רב רציתי לשאול מה אפשר לעשות כי אני כבר לא יודעת . ליד הבית שלי נפתחו שני בתי עסק חדשים ממש מתחת כביש קטן מפריד בנינו אני גרה בקומה 6 . 1.המבורגרים 2. סטייקייה בערב שיש להם הרבה עבודה אנחנו ממש סובלים מהעשן שלהם שעולה מן הארובה כול הבית שלי מסריח מריח של בשר שמן והטיגון שלהם . פניתי למוקד של העירייה אני גרה בלוד והסברתי להם את המצב אחר כך פניתי לרישוי עסקים ולפי מה שהבנתי בכלל אין להם עדיין אישור לא יודעת איך זה הולך פניתי גם לאיכות הסביבה בעיר כי זה גם מפגע סביבתי זיהום אויר ופגיעה באויר שלנו ובנוסף להכול פניתי לראש העיר עורך דין יאיר רביבו ראש עיר חדש בלוד כולם אומרים לי זה בטיפול נשלחו פקחים וכו אבל בנתיים אני וילדי נחנקים וראש העיר ממש זלזל בי אמר לי תלכי לשם ותגידי לו שאני אמרתי לו שיגביה את הארובה הארובה שלו צריכה לפי החוק להיות גבוהה מהבניין שלי ואנחנו בניין של 7 קומות אין מענה וכולם מנפנפים מה עוד אפשר לעשות האם ניתן להגיש תביעה תודה מראש

עו"ד ציון יהודאי

יעל שלום. יש באפשרותך, וכאן מוצע להתאגד, ככל והעשן והריחות מפריעים לכל או לרוב דיירי הבניין, ולפנות לעירייה כי בכוונתכם להגיש עתירה מינהלית כנגד עיריית לוד בשל אי אכיפה של חוק רישוי עסקים ושל חוקי איכות הסביבה. במידה והעירייה נמנעת מלפעול כנגד בעלי העסקים מוצע להגיש את העתירה. וכמו כן, תוכלי את ושאר הדיירים שהעשן והריח מטרידים אותם, לתבוע את בעלי העסקים המטרידים וזאת בשל המטרדים שהעסקים גורמים. ניתן לתבוע הן עפ"י פקודת הנזיקין (עוולת מטרד) והן עפ"י חוק למניעת מפגעים. בכל מקרה, ממש לא מומלץ לפעול בהתאם להצעה של כב' ראש העיר- לגדת על העסקים ולדרוש מהם להגביה את הארובה. אין זה מתפקידך לעשות את תפקידה של העירייה!בהצלחה.

יעל

תודה על התשובה המהירה בנתיים העירייה לא עושה שום דבר וגם ראש העיר נותן תשובות לא לעניין איזה עורך דין מטפל בתביעה כזו תודה מראש