אייל

בקשה להעברת רישיון לבנו של בעל עסק ותיק באגף רישוי עסקים

שלום רב, אני בעל מסעדה ותיקה למעלה מ 40 שנה בת"א. רשיון העסק היה מתחדש בכפוף לכך שלא נעשים שינויים במקום, היות ונכון לתקנים של היום הוא לא עומד בדרישות. לאחרונה אני במצב רפואי שאינו מאפשר לי לעבוד ופניתי לאגף רישוי עסקים בבקשה להתיר לי להעביר את הרישיון לבני העובד עימי בכל מקרה מאז ומתמיד. תשובתם היתה כי זה ניתן לביצוע ואנו יכולים להכניס את בני כשותף. לאחר שעשינו זאת, באו משרד הבריאות וכן העירייה,למרות שביררנו איתם לפני כן, וטענו כי אין עמידה בתקנים החדשים ואין אפשרות להמשיך ולהפעיל את העסק במתכונת הנוכחית. לדעתי פעולת האישור בוצעה בחוסר תום לב תוך ניצול מצוקה אישית שלי כדי לארוב ולסגור את העסק. הרי אם היו אומרים שלא ניתן, לא הייתי נוקט כל פעולה וממשיך ברישיון על שמי. כיום העירייה מנסה למצוא פתרון כיצד ניתן יהיה להמשיך בעסק במתכונתו, אך אני עם ספק רב. אשמח לשמוע כיצד לפעול. תודה.

עו"ד ציון יהודאי

אייל שלום. אני מציע שתמתין להחלטת העירייה,האם ניתן להמשיך את הפעלת העסק במתכונתו הישנה/חדשה. עם זאת, היה ולא יתאפשר לך להמשיך את הפעלת העסק ע"ש בנך לאור אי-עמידת העסק בתקנים החדשים, הדרך, כך לדעתי, הינה תקיפת ההחלטה במישור המינהלי באמצעות עתירה מינהלית לבית המשפט לעניינים מינהליים בת"א. יכולות לעמוד לך טענות מסוג "הבטחה שלטונית", הסתמכות שלך, שינוי מצב לרעה וכיוצ"ב, אך זה אינו קשור ישירות לרישוי עסקים ואינו חלק מהמענה במדור זה. בהצלחה