הילה

החזר מס רכישה

שלום רב, ברצוני לברר זכאות להחזר מס רכישה. לפני כשנה ותשעה חודשים רכשנו דירה נוספת (יד שנייה) ושילמנו עליה מס רכישה 5% ממחיר הדירה. השבוע מכרנו את הדירה הראשונה, האם אנו זכאים להחזר המס רכישה ששולם על הדירה השנייה? אם כן, כיצד מגישים תביעת החזר. תודה מראש

מיכאל אברים, עו"ד

הילה שלום. עליך להגיש בקשה לתיקון שומה במסגרת תיק שומת הדירה שנרכשה, להודיע על מכירת הדירה ולבקש החזר המס. הבקשה תוגש על טופס מיוחד שניתן להורידו מאתר האינטרנט של משרד מיסוי מקרקעין.