לירן

פטור ממס שבח ומס רכישה

שלום, ברשותי שתי דירות; האחת, נרכשה בשנת 1990 ומשמשת אותי ואת בני משפחתי למגורים (המוערכת במחיר של 1.3 מיליון) והשנייה, קיבלתי בירושה (לאחר שאחותי הסתלקה מן הירושה) במהלך שנת 2013 לאחר מות הוריי ז"ל* (המוערכת במחיר של 800 אלף). אציין כי זו הייתה דירתם היחידה של הוריי. עתה, בכוונתי למכור את שתי הדירות ולרכוש שתיים אחרות. אציין כי לא ביצעתי כל רכישה / מכירה של דירה מאז שנות ה-90' וכך גם הוריי ז"ל, כלומר, לדעתי אני זכאי לפטור ממס שבח. אשמח לדעת האם אני אכן זכאי לפטור ממס שבח, כיצד ניתן להפחית את תשלום מס הרכישה ומה סדר פעולות המכירה והקניה שעליי לנקוט לצורך כך. תודה רבה! לירן.

עו"ד עידן נייגר

לירן שלום, מהתיאור העולה בפנייתך נראה כי ברשותך 2 דירות: דירת מגורים ודירת ירושה. ניתן למכור את 2 הדירות בפטור ממס שבח - דירת הירושה על פי פטור של דירת ירושה מכח סעיף 49 ב (5) והדירה השנייה מכח סעיף 49 ב (2) דירה יחידה. לתשובה לעניין הרכישה של הדירות החדשות אשמח לשוחח טלפונית על מנת לקבל תמונה רחבה יותר. בכל שאלה ו/או הבהרה אשמח לעזור ולסייע.