מירבי

בעלות על חלק קטן מחנות מושכרת

הי, הכוונה לבעלות חלקית של חנות (שהתקבלה בירושה). הדיווח מתייחס לדמי השכירות שמתקבלים (מועטים מאוד).

עו"ד איתי דוידי

שלום, מכיוון שמדובר בנכס מסחרי ולא דירת מגורים מזכה, לא ניתן לבחור במסלולים דומים. ההכנסה אשר מתקבלת מהשכרת נכס מסחרי ממוגדרת כהכנסה פסיבית. שיעורי המס אשר חלים על הכנסה פסיבית יכולים להתחיל ב-30%. למרות שמפי דבריך לא ניכר כי יש ברשותך חברה/עסק שפעילותה העסקית היא להשכיר משרדים וכיוצ"ב.. עדיין, באופן עקרוני, נדרש לדווח למע"מ. שימת ליבך כי תוכלי לקזז הוצאות שונות. *יובהרו תשובתי נתנה ברמה העקרונית, לאור חוסר פרטים מהותיים, אין להסתמך על תשובה זו. להמשך יעוץ מוזמנת לפנות אלי במייל itay@davidy-law.com.