ר

רישום פלילי או משטרתי על אחזקת סם?

שלום , אני בן 29 ולפני שנתיים בערך הייתי במסיבת טבע שוטרים תפסו אותי מעשן גו'ינט ומצאו אצלי גם כמות קטנה של קססה ( תערובת של טבק סיגריה ומריחואנה ), לקחו אותי "לחקירה" במקום שבה התנצלתי ואמרתי להם שזו פעם ראשונה שלי וכו' זה נרשם בדף שנתנו לי חתמתי עליו . נתבקשתי באותו זמן להגיע לתחנת משטרה ולקחו לי טביעות אצבע וצילמו אותי , לא זומנתי מעבר לזה לשום דבר והבנתי שלא יפתח תיק פלילי לפי דברי הקצין שהיה שם , מה כדאי לעשות? זה נחשב לרישום פלילי או משטרתי? ראוי לציין שהנני בוגר תואר ראשון ואני מעוניין לקבל רישיון מטעם משרד האוצר ומשרד ניירות ערך ולאור מקרה זה אני חושש מאוד . אשמח לתגובה.. תודה

עינת סופר בסרגליק עו"ד

אכן כמתואר ספק בעיני אם יפתח תיק פלילי שיביא אותך לבית המשפט. על מנת להיות רגוע לחלוטין עלייך לפנות לתחנת המשטרה הקרובה למקום מגורייך ולבקש להוציא רישום פלילי ברישום תוכל לראות מה עלה בגורלו של התיק ועל מנת לפעול למחיקת הרישום הרי שצריך לראות את סטטוס התיק (נסגר ומה הסיבה לסגירה) ובהתאם לפעול. להערכתי תוכל אף להוציא תעודת יושר ולא אמורה להיות בעיה שתעמוד בדרכייך אבל גם אם כן כפי שציינתי אפשר לפעול על מנת למחוק רישום בגיליון גם כשהתיק נסגר ולא נמחק באופן אוטומטי כפי שצריך להיות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות סמים