עומר

חבר שלי הכיר לי סם בשם 4-AcO-DMT

שלום, לפני מספר ימים חבר שלי הכיר לי סם בשם 4-AcO-DMT. הוא טען שהסם הוא חוקי משום שהוא לא בפקודת הסמים המסוכנים. אני חקרתי את העניין ואכן הסם לא מופיעה בפקודה. מה שכן, מצאתי שהסם MeO-DMT וכל "הנגזרות" שלו נחשבים לחומרים אסורים בהפצה: (http://www.health.gov.il/LegislationLibrary/Homarim-13122015.pdf). האם הסם 4-AcO-DMT יכול להיחשב לנגזרת של הסם MeO-DMT? זה חשוב לי לדעת כי חבר שלי כבר הזמין עוד מחו"ל ואני לא רוצה שנסתבך.

עו"ד משה ליפשיץ

חוק המאבק בתופעת השימוש בחומרים מסכנים, התשע"ג-2013 7( .א( לא ייצר אדם חומר אסור בהפצה, לא ימכרו, לא יציגו למכירה, ייבאו, לא ייצאו, לא יספקו, לא יסחר בו או יעשה בו עסקה אחרת ולא יחזיק בו במטרה לעשות אחת מהפעולות האמורות; העובר על הוראות סעיף זה, דינו - מאסר שלוש שנים. )ב( חזקה על אדם הפועל כאמור בסעיף קטן )א( כי ידע שחומר הוא חומר אסור בהפצה, והטוען להגנתו שלא ידע על כך - עליו הראיה. מקווה שעזרתי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות סמים