אליאב

מספר ת.ז. ללא אזרחות

שלום. חברתי לעבודה איננה אזרחית ישראלית, אך יש לה בן לאב ישראלי. הזוג כבר לא ביחד. היא מעוניינת לבקש הסדרת מעמד מתוקף היותה אם לקטינה שהיא אזרחית ישראלית. לבת יש מספר ת.ז. ותעודת לידה, האם זה אומר שהיא בהכרח אזרחית ישראלית? אם לא, מה המשמעות של מספר ת.ז. ללא אזרחות ומה המהלכים הבאים שצריך לעשות מול משרד הפניםכדי להסדיר את מעמד האם והבת? אני שואל בעצמי כי האמא משוכנעת שאם לבת יש מספר ת.ז. פירוש הדבר שהיא אזרחית, ואילו אני כלל לא בטוח בכך.

עו"ד מיכאל דקר

שלום אליאב, ראשית, אם בתעודת הלידה של האב מופיע שם האב הישראלי אז הקטינה הרלוונטית היא אזרחית ישראלית, מכוח סעיף 4 לחוק האזרחות, התשי"ב – 1952. שנית, בנסיבות בהן תיארת נראה כי האם של הקטינה, אם היא המשמורנית של הילדה, תהיה זכאית להגיש בקשה למתן מעמד בישראל מטעמים הומניטריים. שלישית, משרדנו ישמח לעזור, להיפגש עם אותה גברת, ולראות איך אנחנו יכולים לעזור. תעדכן אותנו אם אתם תהיו מעוניינים בפגישה, ואם כן תשאירו פרטים ליצירת קשר ומזכירת משרדנו תיצור עמכם קשר לצורך תיאום פגישה. או שאתם מוזמנים להתקשר 03-3724722 שבוע נפלא! מיכאל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל