עמרם

בניה של נכד

שלום רב, במושב עובדים בעמק הועבר אלי כמתנה בחיים משק ההורים. אני רוצה לאפשר לבן שלי (נכדם של ההורים החיים עדיין בנחלה) לבנות בנחלה. ולכשיתאפשר בהמשך, להפריד את בית הבן עם כחצי דונם מהנחלה. 1. האם חל על בניה כזו מס כלשהו? 2. האם ניתן לרשום את הבית ושטח של כחצי דונם הצמוד לו על שם הבן בצורה כלשהי? או איך ניתן להבטיח לבן ואישתו,בעלות על ביתם? 3. כיצד ניתן לקחת משכנתא לצורך בניית בית הבן, כלומר האם המשכנתא חייבת להיות על כל הנחלה, או ניתן ליצור מצב בו רק הבית הנבנה יהיה ממושכן?

עו"ד רגב אלקיים

עמרם שלום באופן עקרונו, במקרה שלך ניתן לבנות בית שלישי בנחלה (רצף דורי). הפרדת מגרש מהנחלה תהא אפשרית בכפוף למגבלות (תכנוניות ואח'), והדבר מחייב תשלום לרשות מקרקעי ישראל (91% משווי המגרש כיום, וכשליש משווי המגרש במקרה ותירשם כחוכר במקום בר רשות (דבר המלווה אף הוא בעלויות לרשות מקרקעי ישראל). כל עוד לא בוצעה הפרדת המגרש מהנחלה, לא ניתן לרשום את בית המגורים ע"ש הבן. ניתן לקבל הלוואת משכנתא, ואולם המשכנתא תהא על כל המשק (לפחות עד לאחר הפיצול) אציין כי ישנם פתרונות ביניים המקבעים גם זכויות עתידיות, ורצוי שייערך הסכם משפחתי (ההורים וכל הילדים) בעניין. בברכה, רגב אלקיים, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בן ממשיך במושב