יובל

תביעה נגד מישהו שהתלונן עליי במשטרה סתם

אני רוצה לתבוע אדם שהגיש נגדי תלונה במשטרה וסיבך אותי עם תיק פלילי למרות שאני אדם נורמטיבי ואין לי קשר לעולם הפלילי ואני בעל משפחה ולא אדם אלים. האם זה יהיה לי כדאי מבחינת הוצאות והצדק שאני מקווה לקבל?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום יובל, בפנייתך חסרים פרטים רבים ומהותיים. אם אני מבין נכון, אדם הגיש נגדך במשטרה תלונת שווא, תלונה כוזבת אודות אירוע אלימות שלא אירע?. מה החליטה המשטרה בסיום חקירתה?, האם העלית בפני החוקרים את גירסתך במלואה?. אתה רשאי בסיום ההליך הפלילי להגיש תביעה אזרחית אודות תלונת הכזב שהגיש נגדך, כן הינך זכאי, במידה והדבר הגיע לבירור משפטי לדרוש פיצויים גם מהמשטרה, בנסיבות מסויימות. המלצתי המידית קח לך עו"ד מומחה בפלילים, אין להקל ראש לרגע בתיק החקירה אשר נפתח יש להתחיל את הטיפול מיד. לידיעתך, טיפול משפטי מקצועי, מחייב בדיקה פרטנית של נסיבות המקרה. רק כך יכולים עורכי דין לתת חוות דעת משפטית מקצועית ונכונה ללקוח. בברכה