עמוס

בעיה

שלום . אני רוכש דירת חדר הבנק נתן אישור להלוואה בתנאי שיהיה רשום בטאבו שזה דירה ולא מחסן משרד או כל דבר אחר . אכן ובאמת הנכס רשום דירה וחלקה תת חלקה והכל . עכשיו הגיע הקטע עם השמאי ביקש תשריט בית משותף וצו וטאבו והיתרי בניה . היתי בטאבו הוצאתי דיסק והכל רשום שם לפי איך שזה מופיע בפועל ישנם 28 דירות בבניין קומות והדירה שאני רוכש נמצאת בקרקע 20 מטר ורשומה כדירה 1 מתוך כל הבניין צו בית משותף נחתם בשנת 62. לגבי היתרי בניה שהוצאתי בעיריה אותה הדירה קיימת אבל רשומה בגרמושקה כ"חדר כביסה" והיתה בקשה בשנת 61 לחדר הזה איך יתכן שבטאבו זה רשום כדירה שנה אחרי? והשמאי אומר שההיתר הזה לא מספיק לו ושהוא לא יגיע .קומת הקרקע הזאת היתה שייכת לעייריה וקיימים בא 2 דירות מה שאני רוכש ודירה ליד בגודל 80 מטר שרשומה בתשריט כדירה 2 והעייריה מכרה אותה במכרז בשנת 2004 .איך להוכיח שזאת דירה? הדירת חדר הזאת היתה שייכת לנכה יש לה כניסה נפרדת מהחניה והחניה צמודה לחלונות יש 3 מדרגות ושיפוע כפי שנהוג היה לעשות בדירות שנבנו לנכים בעיריה מופיע שבאותו בניין לפי הגוש אכן קיימת דירת נכים . מה לעשות? היו 2 שמאים ששמעו את את שווי הנכס אמרו שיחזרו אליי ולא חזרו

item.Author מנהל הפורום עו"ד חיים מסילתי

מקרה קלאסי המעיד על הצורך בחוות דעת שמאי לפני רכישה. לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות אחרי הרכישה....

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שמאי מקרקעין