אפרת

פיצויים עקב איחור במסירה

שלום. רכשנו דירה מקבלן לפני מספר חודשים. באחד התשלומים (סכום קטן של פחות מ5 אחוז מערך הדירה) התעכבנו בחודש לאחר שנאמר לנו שאין בעיה . כעת, הגיע זמן המסירה והוא מאד מתעכב. רצינו להתחיל לקבל פיצוי על העיכוב והם טוענים שעקב האיחור שלנו באחד התשלומים המסירה מתעכבת באותו זמן ולכן הם עדיין לא צריכים לשלם פיצוי. האם זוהי התנהלות מותרת? אציין שראינו עכשיו שזה אכן רשום בחוזה שעיכוב בתשלום יגרום לעיכוב במסירה. אך בזמנו לא אמרו לנו על כך כלום, וכעת אנו נאלצים לשכור דירה כי הדירה לא מוכנה. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

מדובר בסעיף ידוע ומוכר בחוזי קבלנים שמאפשר לקבלנים לאחר את המסירה. לשם כך שוכרים עו"ד לפני הרכישה שכן עורכי דין שמייצגים רוכשי דירות מקבלן מבקשים בדר"כ לשנותו או לפחות לרכך את הפעלתו בנסיבות מסויימות.