עדי גאון

איחור במסירת דירה בתמא 38

שלום רכשתי דריה בתמא 38 בדירות החדשות במרץ 17. תאריך המסירה בחוזה 24 חודשים אחרי.. כלומר מרץ 19. בפועל היזם סיים לבנות את הדירה אך טרם קבל טופס 4 .. טוען שבגלל עיכובים בחברת חשמל.. לעיכובים בעירייה שנבעו בין היתר מזה שבצעו שינויי דיירים והעירייה דרשה הגשת תוכניות חדשות.. וכעת כל אגף הנדסה בבת ים מוחלף כך שאין להם מענה. האם אני זכאית לפיצוי בגין הסיבות .. היזם טוען שאילו איחורים שלא באשמתי.. ושלא מגיע לי פיצוי

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

לקבלנים בדרך כלל יש סעיפי איחור המאפשרים להם לדחות מסירה אם הרשויות מעכבות אותם בחיבור לתשתיות. יחד עם זאת, תמיד כדאי לבדוק את העובדות עד הסוף, האם אכן היה עיכוב, האם הקבלן היה יכול למנוע אותו, מתי החל העיכוב, האם העיכוב בפועל גרם לאיחור וכו'. כמו כן, בלי לראות את הסכם המכר קשה לתת מענה.