יוסי לוינשטיין

מס רכישה על דירה במסגרת 18 חודשים

שלום. במידה ומוכרים דירה יד שניה ותוך 18 חודש רוכשים דירה יד שניה (לא חדשה מהקבלן), האם במקרה כזה לא משלמים מס רכישה על הדירה השניה (כלומר משלמים לפי מדרגות מס של דירה יחידה בלבד ולא 2 דירות)? האם המשוואה משתנית אם מוכרים את הדירה הראשונה לבן משפחה? (לא עסקת מתנה אלא מכירה רגילה). תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

לפי תיאור הסיטואציה, בכל מקרה אחרי מכירת הדירה הקיימת, עוד לפני הרכישה, הרוכש כבר ללא דירות נוספות ולכן ישלם מס רכישה לפי דירה יחידה ברכישה הבאה ואין קשר לתקופת הזמן שבמסגרתה היא תתבצע. אין שינוי אם הדירה נמכרה לצד ג' או לבן משפחה העיקר שהיא נמכרה בעסקה אמיתית ולא מלאכותית. תקופת 18 חודשים רלוונטית אם קודם לכן נרכשת הדירה הנוספת ואז יש 18 חודשים למכור את הדירה הישנה, על מנת לזכות בהטבת מס רכישה של דירה יחידה.