חיים

עמלת תיווך - השכרת דירה

למיטב ידיעתי עד היום משכיר דירה אינו אמור לשלם עמלת תיווך. האם זה השתנה? מה אומר החוק בנידון ומה הנוהג אם יש כזה? אם אכן אמור - מה גובה העמלה הנהוג?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום בהשכרת דירה הנוהג הינו חודש השכרה - תשלום עמלת תיווך. כמובן הכל לפי המוסכם בין הצדדים. אם יש הרבה טיפול - אז ייתכן גם תשלום מעבר (כמו לדוג' לתושב חוץ שלא מטפל בדירה כלל). בהצלחה,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין חוק כמוצג על ידך או נוהג כזה. הכל נעשה בהסכמת הצדדים. החוק מחייב חתימה על מסמך בכתב - ושם יפורט העמלה. העמלה הנפוצה הינה 2% + מע"מ כאשר בעסקאות גדולות אפשר לסגור גם 1% + מע"מ. הכל לפי מה שהוסכם בין הצדדים. בהצלחה,

חיים

מדובר על השכרה, לא מכירה. גם כאן מדובר על 2%, 1% ?