אלי אבידור

דמי תיווך לסוכן המוכר

התקשרנו לסוכן שתלה שלט על מעקה מרפסת. אנחנו מעונינים בדירה. הוא רוצה להחתים אותנו על חוזה שירותי תיווך. האם הוא אמור לקבל 2% מאיתנו ? האם הוא מקבל דמי תיווך מבעלי הדירה ? אם כן מה דמי התיווך הסבירים להצגת אותה דירה לנו ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב דמי התיווך הינם לפי מה שמסוכם בין הצדדים בכתב. אכן נהוג לגבות 2% בד"כ , ובעסקאות גדולות במיוחד סכום זה יורד ל1%. אין לי כל אפשרות לדעת אם הוא מקבל דמי תיווך גם מהמוכר - לפעמים כן ולפעמים לא - שוב לפי מה שסיכמו ביניהם. דמי תיווך של 2% הינם סבירים ומקובלים - אתם יכולים לבקש פחות ולדאוג שההפחתה תופיע בהזמנת שירותי התיווך עליה תתבקשו לחתום ככל הנראה. בהצלחה רבה,