רן

האם השוכר צריך לשלם דמי תווך

חתמתי על חוזה לשכירת דירה, והמתווכת דורשת שאני אשלם את דמי התווך בסך חודש שכירות+מעמ למיטב הבנתי חוק שכירות הוגנת קובע כי המשכיר צריך לשלם את שמי התווך. 1. מצאתי את הדירה בעצמי בחיפוש בלוח. לא ביקשתי שירותי תווך, והמתווכת לא הראתה לי או הציעה לי דירות נוספות. 2. המתווכת היא חברה של בעל הדירה, ומראה אותה בבלעדיות 3.. בעת שראיתי את הדירה חתמתי על התחייבות לתשלום, אך לא הבנתי (וגם לא נאמר לי) על מה אני חותם. הייתי תחת הרושם שאני רק מאשר את השתתפותה של המתווכת ולא את התשלום. האם הדרישה שאני אשלם את דמי התווך היא חוקית? האם חוקי להחתים אותי על טופס התחייבות לתשלום? הדבר נעשה כשכבר הייתי בדירה ותחת לחץ ורושם שאין לי ברירה אלא לחתום. (היא פשוט אמרה לי "תחתום כאן")

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן החוק של דמי שכירות הוגנת קובע שתשלום דמי התיווך חל על המשכיר אם המתווך אכן פעל מטעם המשכיר. מצד שני יש למתווך בלעדיות - וגם חתמת לו על התשלום דמי תיווך כך שהיית אמור להביע את התנגדותך לפני החתימה ולא אחריה. ייתכן שללא התשלום דמי תיווך - לא יסכימו כעת לתת לך את הדירה. בהצלחה רבה,