מור

ביטול בלעדיות חד צדדי

אני מתווך יחסית חדש והחתמתי מישהו על שישה חודשי בלעדיות כחוק והשקעתי מאמצים רבים על מנת למכור את הדירה פעולות שיווק ושתפים לאחר 4 חודשים בעל הדירה ביטל את הבלעדיות באופן חד צדדי ועל דעת עצמו ובטענה שהתנה את הבלעדיות בקניית דירה אחרת ושהיא כבר אינה למכירה דבר מופרך שלא נכתב ונאמר בשום מקום על פי החוק מגיע לי דמי תיווך ופיצוי על הנזק שנגרם לי מול קונים ומתווכים שנעשו איתם שת"פ

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן אי אפשר לבטל את הסכם התיווך באופן חד צדדי אחרי שהשקעת וכו' ובמיוחד אם הדבר לא סוכם ביניכם, ומעוגן בכתב ביניכם. אין ספק שאת הוצאות השבה שהוצאת אתה רשאי וצריך לקבל חזרה לידיך. אם יש לך קונה אתה רשאי לדרוש את גובה מלוא דמי התיווך, אחרת נראה לי סביר לקבל משהו כמו מחצית מגובה דמי התיווך, רצוי לסגור בהסכמה ביניכם, ע"מ להימנע מבתי משפט. בהצלחה רבה,