טל

בירור זכאות אזרחות לבת זוג וילדים של בעל אזרחות.

אני יליד ישראל מחזיק בדרכון ליטאי החל משנת 2015 על סמך אזרחות של סבתא רבה שלי. האם אישתי ו-2 ילדי זכאים גם לאזרחות ליטאית. התחתנתי ונולדו לי ילדים לאחר 2015.

עו"ד אוה קוקליס

אשתך אינה זכאית כל עוד אינכם מתגוררים באירופה. לגבי הילדים הקטינים אני אבדוק כי כעיקרון הזכאות היא ל-4 דורות. האם צאצא של סבתא רבא לא נולדה בליטא בין שתי המלחמות?

טל

סבי וסבתי נולדו שם בין המלחמות ואמי אחרי המלחמה. עלו לארץ בשנת 1966 ובשנת 2008 קיבלו מחדש אזרחות ליטאית.

עו"ד אוה קוקליס

אם כך הזכאות היא מכח הסבים ואז ילדיך הם הדור הרביעי. הדבר אפשרי

טל

סבתא וסבא שלי נולדו בין המלחמות בליטא ואמא שלי לאחר המלחמה. עלו לארץ בשנת 1966. הם קיבלו אזרחות מחדש בשנת 2008.

טל

תיקון: קיבלתי אזרחות בשנת 2005. ב2015 חידשתי את הדרכון הראשון.