אוריין זנדשטיין

שכנים פסאודו פולשניים

שלום! אנו גרים בבניין משותף בדירת גן. סביבנו גדר בטון. מעברה של הגדר שביל ובצידו השני בניין משותף נוסף. בדירת הגן בבניין המדובר מתגוררת משפחה שלה ילדים המשחקים כדורגל באופן קבוע והגדר שלהם (הזהה במבנה לשלנו, מעברו השני של השביל) משמשת להם כמטרה לכדורים הנבעטים. לעיתים קרובות ילדי המשפחה שולחים את כדוריהם מעל לגדרות והשביל שבניהן היישר לגינתנו. בפעמים הראשונות זה היה משעשע ובכל פעם ביקשתי מהם בחביבות שיפעלו כדי למנוע את זה. לאחרונה הדבר מתחיל להוות מטרד ומחילופי דברים טעונים עם האם לא נראה שהם מתכוונים לעשות דבר בנידון. אציין גם שרבות הפעמים שאנו יוצאים לגינתנו והם מיד מגיחים ומבקשים את כדוריהם בחזרה (בנימוס מינימלי, יאמר לזכותם). אך גם דבר זה מהווה אי נוחות מכיוון שמבחינתי הגינה שלי אמורה להוות לי ולמשפחתי מקום מפלט ושקט, שלא לומר שטח פרטי. לכן אמרתי להם שאת הכדורים שמגיעים לגינתי הם יקבלו רק אחרי שימתחו רשת לאורך הגדר. שאלותיי, ברשותך, הן: האם חוקי שאחזיק בכדוריהם שמגיעים לגינתי תחת התנאי שהצבתי להם? איך תמליץ לפעול על מנת שיתחולל שינוי לטובת פתרון הנושא? אנחנו מודים לך על זמנך היקר!

עו"ד גיא הרקשקוביץ

אוריין שלום, שאלתך תלויה במכלול נסיבות. מכל מקום, וככלל, הייתי ממליץ לך לפעול בדרכי נועם לפתור את הנושא. רק אם זה לא עוזר, לנקוט בהליכים משפטיים (לא חייבים ישר לרוץ לביהמ"ש). לא הייתי ממליץ לקחת את החוק לידיים גם אם מדובר רק בלהחזיק את הכדורים של הילדים. את מוזמנת לפנות אלי בדרכים המקובלות לשם השלמת פרטים