לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איריס

מתווך שפעל בחוסר תום לב ושקיפות

שלום, חתמתי למתווך על הסכם בלעדיות למכירת דירה במחיר 1.3 מיליון ללא דמי תיווך, כלומר את דמי התיווך במלואם ישלם הקונה, באם הוא לקוח ישיר שלו או של משרד תיווך אחר שעובד בשיתוף פעולה איתו, אני מצידי אמרתי ש - 1.65 זה הקו האדום שלי בידיעה שזה מחירה הריאלי של הדירה. הוא הביא קונים שלאחר מו"מ מפרך טען כי הם מציעים 1.23 וזה הקו האדום שלהם עניתי שהדירה לא בשבילם. מאז ניסה לשכנע אותי כי זה המחיר הכי טוב שאפשר לקבל עבור הדירה והוא מסתובב בשוק ויודע בכמה נמכרות דירות ושכדאי לי לקחת את ההצעה כי לא תגיע טובה ממנה. בינתיים הורדתי את המחיר ל - 1.25 והוא מצידו "עשה מאמצים" להעלות את הקונים ל - 1.25 לבסוף נסגרה העיסקה על 1.25. לאורך כל הדרך מנע המתווך מהקונים ליצור איתי קשר והוא ניהל את המו"מ מצידי זה היה בסדר מכיוון שהאמנתי כי הו פועל למען האינטרס שלי. מאחר וחתמתי לו בהסכם הבילעדיות על 1.3 הוא ביקש שאגש למשרדו על מנת שנשנה את הסכום בהסכם ל - 1.25 על מנת שלא יהיו לי תביעות על 1.3 מליון. כשהגעתי למשרדו הגיש לי מסמך עליו כתוב שסכום העסקה 1.27 והסביר את הפער בכך שהזוג הצעיר מיצה את כל משאביו ואין לו כסף לשלם את דמי התיווך והם יצטרכו מימון מהבנק ל - 20,000 עבור דמי התיווך וזה בסך הכל כסך שעובר מהם דרכי אליו. הסכמתי. במהלך חתימת החוזה לא עלה נושא הסכום ו - 1.27 הוא הסכום שהופיע. לאחר חודשיים בשיחה עם הקונים התברר לי שהם שילמו למתווכת שלהם ממשרד אחר ושעבדה בשיתוף פעולה עם המתווך שלי20,000 ש"ח ועל הדירה שילמו 1.27 ואין שחר לסיפור שסיפר לי המתווך על חסר כיס ומצוקה כספית. אני מעוניינת לנקוט בעל האמצעים העומדים לרשותי בחוק על מנת לקבל את ה - 20,000 וכמו כן לדאוג לכך שאחרים לא ייעקצו בעתיד. איך עלי להתקדם?

עו"ד מאיר ברטלר

איריס שלום, ראשית, עפ"י חוק המתווכים במקרקעין, מתווך חייב להיות בעל הסמכה ורישיון לעסוק בתיווך. סעיף 9 לחוק המתווכים במקרקעין, תשנ"ו – 1996, מחייב את המתווך להחתים אותך על טופס הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים אשר נקבעו בתקנות המתווכים במקרקעין (פרטי הזמנה בכתב), תשנ"ז – 1997. על מנת שמתווך יהא זכאי לדמי תיווך, עליו להיות הגורם היעיל בקשירת עסקת המכר. על המתווך להוכיח כי הוא זה אשר קישר והציג בפניך את רוכשי הדירה. על פי החוק, על מתווך במקרקעין לפעול "בנאמנות, בהגינות ובדרך מקובלת", ולמסור ללקוחו "כל מידע שיש בידו בעניין מהותי, הנוגע לנכס נשוא עסקת התיווך".סעיף 12 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג – 1973, מטיל חובה ואחריות על צדדים לעסקה לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב בתהליך המשא ומתן לקראת חתימת החוזה.

איריס

בשוה השנייה צריך להיות 1.265 ולא 1.65

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין