מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

העברה ללא תמורה

MIK
Mika

האם צריך לחתום על תצהירי העברה. ללא תמורה- המקבל והנותן באותו יום? או אפשר בהפרש של כמה ימים? והאם אפשר לחתום על הסכם בנוגע למתנה ועל התצהירים בתאריך אחר? מאיזה מועד צריך לספור את הזמן לדיווח לרשויות המס? ממועד. חתימת ההסכם או התצהירים? תודה

RE:
עו&
עו"ד דוד מלניק

לצורך ביצוע העברה ללא תמורה אין חובה לערוך הסכם וניתן להסתפק בתצהירי העברה ללא תמורה של נותן המתנה והמקבל. אין הכרח שהחתימה תעשה בו זמנית והיא יכולה להיעשות במועדים שונים. עסקה במקרקעין כוללת גם הענקה ו/או ויתור על זכות. ובכל מקרה לפי סעיף 3 לחוק המתנה חזקה על מקבל המתנה שהסכים למתנה, זולת אם הודיע לנותן על דחייתה תוך זמן סביר לאחר שנודע לו עליה. לכן נראה כי על פי הדין המהותי המועד צריך להימנות מהיום בו נחתם ההסכם או התצהירים המוקדם מביניהם.