חן

שוחות ביוב בשטח פרטי

שלום התחלנו לבנות בית, וגילנו שבשטח שלנו יש שני שוחות ביוב שאינם מופיעות בתוכניות ובמפה של הועד. כאשר התחלנו לקדוח פגענו באחד מן הנינורות של הביוב, כעת הועד דורש מאיתנו שנתקן , ואנו חייבים להזיז את השוחות מאחר והם בשטח שלנו במפריעות לבנייה. שאלתי מי אמור לפי החוק להזיז את השוחות ולתקן אנחנו או ועד הישוב?

יגאל מירון, עו"ד

לא ציינת על איזה סוג מקרקעין מדובר. אני מנחש שמדובר במושב או ישוב קהילתי. זכותכם בקרקע כוללת גם את האדמה ואם הישוב הטמין שם תשתית כללית עליו לסלק אותה. במילים אחרות - לא שאינכם חייבים ליישוב אלא שהוא חייב לכם. יגאל מירון, עו"ד