לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
sami

חסימת חנייה ע"י חומה

שלום לכולם. אני מתעתד לקנות בית פרטי שנבנה במושב שלאחר בנייתו התברר שבגלל טעות מדידה במושב כל קוי החלקות צריכים לזוז כ1.5 מ. עד היום השכן שליד הבית לא בנה חומה וכך התאפשרה כניסת הרכב למקום חנייתו. לאחר שאקנה את הבית השכן מתכוון לבנות חומה (בשטחו) דבר שימנע ממני את יכלתי להגיע עם הרכב לחנייה. שאלתי היא - האם למרות שהחומה בשטחו ותחת העובדה שהבית שאני קונה נבנה תחת טעות מדידה בכל המושב, יש לי מה לעשות מבחינה משפטית למנוע את החסימה. (אני בסה"כ צריך מהשכן משהו כמו 2מ"ר של שטח בשביל לפתור את הבעייה, אין לי בעייה לקנות את זה ממנו אפילו במחיר מופקע אבל הוא סתם מתעקש לדעתי בגלל שהוא הסתכתך עם מי שאני קונה ממנו את הבית). תודה,

עו"ד יגאל מירון

מה שניתן להשיג ברוח טובה, עולה לפעמים על מה שניתן להשיג בהליך משפטי. לכאורה ללא רצון טוב של השכן, הברירות שלך הן בין הליכים משפטיים מול שכן המושב המועצה והועדה לתכנון לבין העתקת החניה למקום אחר. יגאל מירון, עו"ד

sami

תודה על התשובה, כאשר אתה מדבר על הליכים משפטיים, האם בכלל יש סיכוי למניעת החסימה? יש פה איזו טענה ממשית שיכולה לא לאפשר לשכן לחסום? או שאילו תהליכים כדי לעכב את אותו וע"י כך לגרום לו להגיע לפשרה? בתודה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין