הצהרת בריאות
שלום!!! בתחילת שנת 2000 עשיתי ביטוח מנהלים ("מיטב הון 2000" של כלל). חתמתי על הצהרת בריאות שסוכן הביטוח מילא, שעיקרה שאני בריאה ושאין לי או למשפחתי שום בעיה מיוחדת. לא ידעתי אז שהאינטרס שלי הוא לפרט בכתב ולו על דברים קטנים, שאינם מפריעים לי כרגע אבל שוכבים בתיק הרפואי שלי מהעבר ועלולים לשמש נגדי בעתיד, בעת תביעה. לפני כשנתיים עברתי עבודה, וכשביקשתי מסוכן הביטוח להעביר את הבעלות על הפוליסה למעסיק החדש, חברת הביטוח דרשה שאמלא שוב טופס הצהרת בריאות. א' - להפתעתי, כותרת הטופס שנשלח אלי היתה "הצהרת המועמדים לביטוח על מצבם הבריאותי" והטופס הכיל התחייבות בזו הלשון: "לא העלמתי מן המבטח דבר העלול להשפיע על החלטתו". האם במצב כזה אני נחשבת למועמדת? האם החברה עלולה לפסול את מועמדותי? האם כעשר שנים אחרי קבלת מועמדותי אני עדיין חייבת למלא טופס שנראה כמיועד למועמדים ולא למבוטחים קיימים? אם לא, מה האלטרנטיבה? ב' - כיום אני מבוגרת משהייתי כשעשיתי את הביטוח, ואני מבינה שמוטב לי לפרט בפני חברת הביטוח על מצבי הרפואי באופן מלא, כולל דברים קטנים שלא התעקשתי שיופיעו בטופס בפעם הראשונה. האם מילוי מפורט כעת עלול לשמש כנגדי ביום תביעה? האם אין סכנה שעורכי הדין של חברת הביטוח ישוו בין שתי ההצהרות ויטענו שמההבדלים בין שתיהן, או בין הראשונה בהן לבין המצוי בתיק הרפואי בקופת החולים, עולה שהפוליסה לא תקפה מראשיתה? אם יש סכנה כזאת, כיצד אוכל לצאת מהסיבוך הזה?