מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
חתימה על ויתור
אים חתמתי בעבר על ויתור זכויות ,האים ויתרתי גם על הזכות בנכס הכוונה לחנות הראשונה שחולקה לשלושת האחים

אתה שואל שאלה מסויימת לגבי מצב מסויים, אלא שאיני זוכר במה מדובר. נא שלח שאלה מפורטת וברורה יותר, או שאל שאלה כללית. מה כוונתך ב"ויתור על זכויות" - האם כוונתך להסתלקות מירושה, או להעברת זכויות לאדם אחר? רונן גדות
כתבתי לך בעבר כמה שאלות על צוואה שכתב לנו אבינו ( אבי חילק שתי חניות שלו לכל שלושה אחים חנות אחת כיום המצב בחניות לאחר פטירת שני אחים אחד מיכול חנות נהיה מצב שבו בחנות אחת נותר אח אחד כתוצאה מפטירת אח וסיכסוך עים האח השלישי (נוצר מצב שהוא נישאר בעל הזכויות בנכס ) בחנות השנייה אני נשארתי ואחי הקטן כשאחותנו ניפטרה לפני מספר חודשים ולא רשמה צוואה וללא יורשים טבעיים . אני ואחי מעוניינים להגיש בקשה לצו ירושה בכדי להישאר בחנות . האח שנישאר לבד בחנות הראשונה קפץ ורוצה להיכנס רבע בתוך השליש שהייה לאחותי ולאב דוקה מתוך רצון של עשיית עושר ולא במשפט אלה מתוך רצון להמשיך ולסכסך בין האחים . מותר לציין שהו כל רצונו להעצים את הכאב שישנו במשפחה מצידו שנמכור את החנות שלנו (דבר שאנו עולה בכלל במחשבתנו ) איננו רוצים אותו בכלל אוחז בפיסת רבע מהשליש של אחותנו ז"ל האח הגדול איננו מעוניין ברבע מהשליש . שאלה .הוא מתכוון להגיש בקשה לצו ירושה ,וכמובן שאנו נגיש התנגדות מה הסיכויים שבית המשפט לענייני משפחה יטיב איתנו ולא יתיר לא להיכנס פנימה .

מה יקבע שופט - איני יודע. כלל השאיפה היא לחלק את העזבון בצורה שתיטיב עם היורשים ככלל ותמעיט סכסוכים. חלוקה נכונה של עזבון היא חלוקה בהסכמת יורשים שמביאה לחיסול סכסוכים. בהעדר הסכמה על תכנית חלוקה כזאת יכריע בית המשפט. אני מניח שבית משפט יאמץ תכנית חלוקת עזבון שמגשימה את השאיפה של הקטנת חיכוכים והפרדה מיטבית בין היורשים. במקרה שלא ניתן לחלק בהסכמה הפועל, ייתכן שייכפה פרוק שיתוף.
שלום האים ישנה אפשרות של הסכם בין יורשים ולתת לה תוקף מישפטי . ומה יקדם למה עבור צימצום הוצאות . ובמידה וכן מה תהייה העלות (מדובר בחנות בילבד) ששליש השכירות פעם בשנה הייה 5000 ₪ על פי הבנתי הוא מנסה לקבל מעיזבון החנות רבע מיתוך השליש כשהנכס כולו שווה 450.000 ₪ וכרגע אוחזים בו בצוואה שני שלישים , ושליש הינו עיזבון שאמור שוב להיתחלק בין ארבעה אחים . אנו לא מעוניינים לימכור את הנכס , מה דעתך ומה כדאי ?
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד