מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
העברת כסף מחשבון הוריי לחשבון שלי
שלום הוריי נתנו לאחי סכום כסף גדול לשם קניית דירה. אני עדיין לא רוצה לקנות דירה ואני לא נשוי. האם הוריי יכולים להעביר אליי לחשבון הבנק את הסכום הזה? הכסף שלהם הוא כמובן חוקי, כסף שחסכו במהלך השנים ונמצא כרגע בחשבון הבנק שלהם (רובו במניות). האם העברה של סכום כזה גדול חשודה ותעשה בעיות או שזה מותר? האם הם צריכים להעביר לי את זה ככסף לעו"ש או אפשר גם כמניות?

אתה מתאר מצבים של מתנה. הוריך יכולים לתת לך מתנות כאוות נפשם וללא הגבלה - לא בסכום ולא בנכס הניתן במתנה. מומלץ שאם ההעברה היא בנקאית, ירשום הפקיד המבצע את ההעברה הערה לחשבון שמדובר במתנה מהורה לילד. אם מועברים ניירות ערך או מטלטלין אחרים, מומלץ שיהיה מסמך שמתאר את ההעברה כמתנה מהורה לילד..
שאלתי מכיוון שכל הזמן מדברים על מס ירושה כן/לא. לכאורה אם יהיה מס ירושה, אז אנשים לפני מותם יתנו מתנה לילדים שלהם כך שסכום הירושה יירד מתחת לקו המס. לכן חשדתי שמתנה בסדר גודל כזה נראית לא טוב. אני יכול להיות רגוע? אני אצטרך לשלם על זה איזשהו מס? מס הכנסה למשל? יש הבדל מבחינה משפטית אם מעבירים לי מזומן מעו"ש של ההורים לעו"ש שלי או אם מעבירים לי מניות?

(1) אין מס ירושה ולא מס עזבון בישראל. (2) אין מס על מתנות שאינן במקרקעין (3) קרא שוב את שכתבתי למעלה. יש שם תשובות .