מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
עזרה בבקשה (קצת דחוף)
אמא שלי, בת 65 אשה שפויה (מורה) החליטה שהיא רוצה להכין צוואה ולהשאיר את הבית שלה לי, מכיוון שלאחיי כבר יש בתים. לאחר אישור של 2 האחים הלכתי עם אימי לעורך דין והכנו צוואה, אני הייתי מחוץ לחדר בזמן החתימה. היום דיברתי עם אח שלי, שאמר לי שמשהו לא נשמע לו תקין, כי לדעתו צריך להגיע עם אחד האחים (חוץ ממני) כדי להיות עד. האם הוא צודק? יכול להיות שהצוואה לא תהיה כבילה? ואם זה נכון איך אני יכולה לסדר את זה מול העורך דין? תודה רבה!

אם זאת צוואה בעדים או צוואה נוטריונית, על העדים או הנוטריון להיות משוכנעים ברצונה האמיתי של אמא. אם עורך הדין שמש כעד לצוואה, שאלי אותו האם יש מבחינתו ספק לגבי רצונה האמיתי של אמא. בעקרון לא היית אמורה להשתתף בעריכת הצוואה כלל. אם יש ספק ואם אמך בטוחה ברצונה, אפשר לעשות הכל מחדש ללא מעורבות כלשהי שלך.
דיברתי עם אימי, היא מוכנה להעביר את הבית שלה על שמי, האם זה כדאי/עדיף מאשר צוואה? כמו כן, איך זה יתבטא באם בעלי ואני נחליט להתגרש? המון תודה!

ההתלבטות במקרה שלך היא בין העברה באמצעות צוואה לבין העברה בחיים. יש שיקולים שונים בעד ונגד כל אחת מהאפשרויות. חלק מהשיקולים הם מאוד אישיים לכל משפחה. לפיכך מומלץ שתבואי עם אמך לייעוץ, שכן הפורום אינו מקום מתאים לסוג כזה של יעוץ פרטני.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד