מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
הורי לא עשו צוואה
שלום, אני בת 35, מתגוררת עם הורי 35 שנה, יש לי עוד 3 אחים שלא גרים אתנו יש להם בתים משלהם, הורי מאוד מבוגרים, אם הם ילכו לעולמם ולא ישאירו צוואה האחים שלי יכולים להוציא אותי מהבית למכור אותו ולהתחלק בו? תודה רבה

שלום לבת 35. אם הוריך ימותו ללא צוואות, תהפכי שותפה עם אחייך לדירה. לכל אחד מכם יהיה רבע בדירה. כל שותף בדירה יוכל בכל עת לבקש את פרוק השיתוף בדירה (כלומר מכירתה החוצה). רוב של השותפים יוכל להחליט שהם רוצים להשכיר את הדירה לאחרים ולהוציאך. אפשר להגן על זכות המגורים שלך באמצעות צוואה או הסכם בכתב עם ההורים. אם הענין חשוב לך, מומלץ שתגשי בהקדם ליעוץ.