משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

חלוקת הבית

דינ
דינה

שלום.קבלנו דירה בירושה אני ועוד חמש אחיותיי.בית קרקע והשטח שלו. אני רוצה לבנות מהחלק שלי יחידת דיור כי אנחנו לא מגיעים להסכמה על מכירה/השכרה. 1.האם אני יכולה גם בלי הסכמת כול שאר האחיות?רובם חתמו על מסמך שמסכימות. 2.האם עו"ד יכול לכוון אותי איך עושים את זה חוקי ומסודר-בעירה, בטאבו ,,אם יש מס ירושה ,החלוקה עצמה וכו'...?(אם אני יכולה למכור אח"כ את היחידה למשל וכו'...) 3.ולאיזה עו"ד פונים-שמתמחה בנדלן או ירושה? אציין רק שאחת מהאחיות קבלה את השטח הריק שנמצא מאחורי הבית כירושה.ושאר האחיות(3+אני) מתחלקים רק בבית עצמו.האחות הזאת היא גם זאת שמסרבת לחתום על הסכם חלוקת הבית ליחידות דיור.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

בעקרון כאשר יש מספר שותפים, הקרקע משותפת. כמו כן גם זכויות הבניה כנראה משותפות. בעקרון בניה בקרקע משותפת וניצול זכויות בניה משותפות מחייבים הסכמה של כל השותפים. לשם בניה עלייך להעזר באדריכל או מהנדס בנין שיבדוק את זכויות הבניה המותרות ויכין תכניות מתאימות. יש לבדוק גם את נושא הטל ההשבחה ברשות המקומית. לשם מתן תשובה משפטית יותר מדוייקת לך עליך לבוא עם המסמכים הנוגעים לירושה, לבית ולזכויות הבניה.