מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
0539376325
חזרה לפורום

מוטב או יורש חפי צוואה

ארי
אריה

אבי בצוואתו כתב שהוא מוריש לי כל החיסכונות כולל קופות גמל, ביטוחים וכולה.... כאשר פניתי לקופת גמל לקבל את כספו, נאמר לי שיש מוטב ושזה לא אני. יש לציין שאבי היה גם חולה בסכיזופרניה פרנואידית ושלא תמיד הוא תפקד קוגניטיבי. יכול להיות שבן אדם זר (שכן או מלווה או אחר) ניצל את מצבו ולכן הוא רשם כמוטב שם אחר. איך פותרים את הבעיה? של מי הכסף מקופת הגמל?

RE:

ההוראה הכללית לפי החוק היא שמוטב הרשום בקופת גמל גובר על יורש. תתכן טענה שההוראה בצוואה גוברת על רישום המוטב. עליך לדרוש את הכסף מהקופה בכתב וכן לבקש את פרטי המוטב. ואם תסרב, עליך לפנות לבית המשפט למשפחה שיכריע מי גובר.