לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלון

כתיבת צוואה

שלום רב, ההורים שלי בני 70-84 והם מעונינים לכתוב צוואה אם חייב ללכת לכתוב את הצוואה מול עו"ד או מספיק להוציא טופס מהאינטרנט ולמלות ולרשום אותו בצורה ברורה להחתימם מול עדים כחוק? במידה וכן, מה עושים עם המסמך לאחר מיכן? שמעתי שבגיל מסויים צריך אישור נציג גאטרי כדי לאשר כשירות הורי,האומנם? תודה.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

אין חובה לפנות לעו"ד, אם יודעים לערוך נכון ולהקפיד על הכללים. יש לזכור שפגם בעריכת הצוואה פותח פתח רחב לתקיפת הצוואה. יש לזכור שצוואה איננה בקשה להנפקת מרשם כרוני קבוע. צוואה היא מסמך מאוד חשוב ויש חשיבות לניסוח שלו ולעתים אף לפיסוק של כל משפט טמשפט. משנערכה צוואה כדין, אני ממליץ להפקיד עותק שלה אצל הרשם לענייני ירושה . המדינה מספקת שרות שמירת צוואות שיעיל יותר משמירת צוואה אצל אדם פרטי. העלות נמוכה יחסית - 110 ש"ח ללא הגבלת זמן. .אין "גיל מסויים" בגללו צריך לבקש אישור ואין "נציג גריאטרי" (זה מקצוע עליו לא שמעתי לצערי). אם מי מההורים מאושפז במוסד כלשהו (בית אבות או בית חולים) או מאושפז בבית דרך קבע, או יש לו בעיות רפואיות כאלו שהן (או התרופות להן) עלולות להשפיע על צלילות הדעת, מומלץ לקבל אישור רופא מתאם בדבר צלילות הדעת סמוך לעשיית הצוואה. לקבלת מידע נוסף מיוחד למצב המשפחה שלך, אני ממליץ לפנות לקבלת ייעוץ אישי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות