מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
בקשה להוספת פרטים.
שלום הגשתי בקשה לצו קיום צוואה של אבא שלי. ב"כ היועמש ממשרד המשפטים השיב כי: בצוואת המנוח לא צוינו מספרי תעודת הזהות של הזוכים. יש להגי בקשה להוספת פרטים בצירוף אסמכתאות ולשלם אגרה כדין". בהעדר אמצעים, יש לי עו"ד שיחתום ללא תשלום על הבקשה או התצהיר עבורי אבל הוא לא בקיא בזה ולא יודע מה זו הבקשה הזו. האם הכוונה בבקשה הזו זה פשוט לנסח בקשה בה אני אומר שמספרי תעודות הזהות שלי ושל האחים שלי הם כאלה וכאלה, לצרף צילומי תעודות זהות נאמנים למקור ולגבות את זה כתצהיר ? או שיש טופס בקשה כזה שנקרא בקשה להוספת פרטים. אם כן- איפה משיגים אותו (קישור לאתר באינטרנט של בתי המשפט) ומה האגרה שמשלמים על זה? תודה ענקית על העזרה טל מזרחי שאלתי היא

אין טופס מיוחד לענין זה. ניסוח הבקשה יכול להיות בצורה בה מנסחים ומגישים בקשות פשוטות לבית משפט. כותרת המסמך תהיה "בקשה להוספת פרטים". בכתב הבקשה מפרטים את הפרטים הנדרשים ומוסיפים תצהיר תומך עם העתקי תעודות הזהות כפי שכתבת. יש לשים לב שאצל הרשם לענייני ירושה כל בקשה כרוכה בתשלום אגרה. יש להכנס לאתר של הרשם או של האפוטרופוס הכללי, שם יש קישור לתשלומי אגרות ירושה ויש לשלם שם (באינטרנט באמצעות כרטיס אשראי) אגרת בקשה נוספת. מדפיסים את הקבלה ומצרפים לבקשה המוגשת. הבקשה מוגשת בעותק לרשם ועותק לאפוטרופוס הכללי. בהצלחה