מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
0539376325
חזרה לפורום

התחייבות

נוע
נועה

שלום, אני ובעלי (התחתנו בקפריסין) גרים בדירה שקיבלתי מהוריי במתנה במהלך הקשר שלנו. לבעלי בן מנישואין קודמים. היות וההתחייבות היא הדדית, אנחנו מעוניינים במסמך מחייב וסופי (כמו הסכם ממון ולא כמו צוואה שניתנת לשינוי רק ע"י צד אחד) שבמקרה של פטירה, הנכסים של בן הזוג הנפטר יעברו אל בן הזוג הנותר. אני מעוניינת להבטיח שבמקרה שאני אמות, כל נכסיי יעברו לבעלי ולילדינו המשותפים, אך לא לבנו בירושה ממנו בבוא העת, שכבר קיבל מחצית מנכסי אביו בעודו בחיים. כנ"ל לגבי נכסי בעלי אשר לו גם חסכונות, קטנים משלי. כיצד מבצעים התחייבות הדדית כזו שאינה ניתנת לשינוי ע"י צד אחד בלבד בעתיד? תודה, נועה

RE:
נוע
נועה

הבעיה שלנו עם צוואה היא שהיא ניתנת לשינוי ע"י צד אחד בעוד שהצד השני נשאר עם הצוואה המותירה הכל לבן הזוג השני ואנחנו לא מעוניינים בכך. מה ניתן לעשות כדי ליצור מסמך שאינו בר שינוי באופן חד צדדי לגבי הירושה? תודה

RE:RE:

בבסיסו של חוק הירושה עומדת הזכות של אדם לשנות את צוואתו כרצונו בכל עת. אדם אינו יכול לוותר מראש על זכותו לשנות הצוואה שלו. לכן הפתרון שלכם הוא בעריכת מסמכים מתאימים :

RE:

את צריכה שני מסמכים: עריכת צוואה מתאימה וחתימת הסכם ממון מתאים.