מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
0539376325
חזרה לפורום

צוואה

HGE
hgec

אני כותב צוואה . את כל הרכוש למעט הדירה וסכום כסף המיועד לרעייתי אני רוצה להוריש לילדי. וכך סוכם עם רעייתי. את כל הרכוש צברתי בתקופת נישואי כך שלפי חוק יחסי ממון חציו שייך לאשתי. האם תקפה הסכמה בכתב של רעייתי כי היא מוותרת על איזון בנינו בהתאם לסעיף 5(א)(39 ובכך אוכל לחלק את הכל לילדי? יעקב

RE:

סעיף 5(א)(3) לחוק יחסי ממון מתייחס להסכם בכתב בין בני זוג ולא למסמך חד צדדי שממנו ניתן לחזור. .

RE:RE:
HGE
hgec

לרונן אם אני מבין נכון הסכם בכתב בין בני הזוג על ויתור על איזון ביניהם (בלי אישור של בית משפט): תקף יעקב

RE:RE:RE:

הסכם בין שניים תקף ביניהם. חוק יחסי ממון קובע שאם ברצון הצדדים (בני זוג נשואים) להסכם שהוא יחייב כלפי כל דבר וענין, יש לאשרו בבית משפט למשפחה.