לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מנשה

תקפות צוואה

אמא שלי נפטרה והתגלה לי כי כתבה צוואה בפני עו"ד. בצוואה היא מורישה את חלקה לי ולאחי., אך לא בחלקים שווים. אחי קיבל יותר ממני למרות שאני הצעיר יותר. אחי עו"ד והתברר לי כי העו"ד שערך את הצוואה הינו חבר של אחי. לפי מיטב ידיעתי לא היתה כל סיבה לאפליה ביננו אלא אם היתה השפעה כלשהיא אבל אין לי דרך לדעת כי בגלל שהע"וד ואחי חברים. האם הצוואה תקפה ?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

תוקפה של צוואה אינו נקבע לפי תוכנה אלא לפי צורתה. הורשה בדרך שאינה שוויונית אינה עילה להמנע מקיום הצוואה. אתה טוען להשפעה בלתי הוגנת או למעורבות בעריכת הצוואה. אם תצליח להביא ראיות לכך תוכל לגרום לתוצאה משפטית שתועיל לך. אבל חשד בלבד אינו מספיק.

מנשה

האם העובדה שרק אחי ידע כי אימי עשתה צוואה אצל עו"ד שהוא חבר שלו והצוואה אכן נוטה לכיוונו אינה מספיקה ? כי ברור שהוא והעו"ד שהכין יתנערו מהטענה על השפעה. כששאלתי אם מישהו יודע על קיומה של הצוואה הסתבר לי מאחי שהוא ידע והוא נתן לי את הטלפון למי לפנות וגם התקשר לעו"ד להגיד שאני אפנה אליו. העתקים מהצוואות היו אצל אחותה של אימי אבל במעטפה סגורה מבלי שהיא מכירה ויודעת.

רונן גדות, עו"ד

עובדה זאת כשלעצמה אינה מספיקה לקביעת מעורבות או השפעה בלתי הוגנת

מנשה

האם עצם העובדה שבגלל יחסי החברות הצוואה נכתבה מבלי שבוצע תשלום עבורה יכולה לעזור?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

איני יכול לענות תשובה ברורה. אין חובת גבית שכר טרחה. עובדה זאת כשלעצמה אינה מספקת. ייתכן שצרוף כל אותן עבודות יחד עשוי ליצור אצל השופט הדן תמונה משכנעת של השפעה בלתי הוגנת. אבל לכל שופט שיקול דעת משלו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות