משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

תקפות צוואה

מנש
מנשה

אמא שלי נפטרה והתגלה לי כי כתבה צוואה בפני עו"ד. בצוואה היא מורישה את חלקה לי ולאחי., אך לא בחלקים שווים. אחי קיבל יותר ממני למרות שאני הצעיר יותר. אחי עו"ד והתברר לי כי העו"ד שערך את הצוואה הינו חבר של אחי. לפי מיטב ידיעתי לא היתה כל סיבה לאפליה ביננו אלא אם היתה השפעה כלשהיא אבל אין לי דרך לדעת כי בגלל שהע"וד ואחי חברים. האם הצוואה תקפה ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

תוקפה של צוואה אינו נקבע לפי תוכנה אלא לפי צורתה. הורשה בדרך שאינה שוויונית אינה עילה להמנע מקיום הצוואה. אתה טוען להשפעה בלתי הוגנת או למעורבות בעריכת הצוואה. אם תצליח להביא ראיות לכך תוכל לגרום לתוצאה משפטית שתועיל לך. אבל חשד בלבד אינו מספיק.

RE:RE:
מנש
מנשה

האם העובדה שרק אחי ידע כי אימי עשתה צוואה אצל עו"ד שהוא חבר שלו והצוואה אכן נוטה לכיוונו אינה מספיקה ? כי ברור שהוא והעו"ד שהכין יתנערו מהטענה על השפעה. כששאלתי אם מישהו יודע על קיומה של הצוואה הסתבר לי מאחי שהוא ידע והוא נתן לי את הטלפון למי לפנות וגם התקשר לעו"ד להגיד שאני אפנה אליו. העתקים מהצוואות היו אצל אחותה של אימי אבל במעטפה סגורה מבלי שהיא מכירה ויודעת.

RE:RE:RE:
רונ
רונן גדות, עו"ד

עובדה זאת כשלעצמה אינה מספיקה לקביעת מעורבות או השפעה בלתי הוגנת

RE:RE:RE:RE:
מנש
מנשה

האם עצם העובדה שבגלל יחסי החברות הצוואה נכתבה מבלי שבוצע תשלום עבורה יכולה לעזור?

RE:RE:RE:RE:RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

איני יכול לענות תשובה ברורה. אין חובת גבית שכר טרחה. עובדה זאת כשלעצמה אינה מספקת. ייתכן שצרוף כל אותן עבודות יחד עשוי ליצור אצל השופט הדן תמונה משכנעת של השפעה בלתי הוגנת. אבל לכל שופט שיקול דעת משלו.