לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רחל

סחבת מנהל עזבון

שלום אני יורשת 1 מתוך כמה. בימ״ש מינה 2 מנהלי עזבון 1 מטעמי והשני מטעם יתר היורשים. למעט סכום ראשוני שהועבר לי בתחילת המינוי, לא הועבר סכום בגין מכירת נכס נוסף בטענה כי מנהל העזבון השני אינו מגיב. כך גם לגבי שחרור כספים של ביטוח חיים. רק אני חתמתי על המסמכים הנדרשים ואילו יתר היורשים שהמנהל העזבון השני מטפל בהם טרם חתמו. מה ניתן לעשות? האם אפשר לפנות לבית משפט ולטעון לסחבת?האם אני יכולה לפנות לחברת הביטוח שתעביר לי את חלקי לחשבון שלי? ביקשתי ממנהל העזבון לראות את דפי הבנק של חשבון העזבוןכדי לוודא שהכל תקין וגם לא קיבלתי מענה. מהי המלצתך?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

מנהל עזבון אמור לפעול לטובת כלל היורשים. מנהל העזבון פועל לפי סמכויות שנתן לו בית משפט ולפי הצורך גם לפי הוראות שנותן לו בית המשפט שמינה אותו. אם לדעתך את נפגעת מהתנהגות מנהל העזבון, פני לבית המשפט שמינה אותו בבקשה שייתן לו הוראות לפעול.

רחל

תודה על המענה המהיר. איך פונים לבית המשפט? האם אני צריכה עו״ד? או שצריך רק למלא טופס?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

"אני צריכה עו"ד?" - אינך צריכה אם את יודעת מה לעשות לאן לפנות וכיצד. בעקרון יש להגיש בקשה מפורטת המסבירה לשופט מה נעשה ומה לא נעשה ומה את מבקשת.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות