מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
הסכם ממון וצוואה
התחתנתי בשנית לאחר התאלמנות עשינו אני ואישתי החדשה הסכם ממון לגבי הדירות שלי ושלה כך שאין לבן הזוג חלק בדירה של השני. לגבי שאר הכספים והחסכונות הכל משותף. ההסכם מאושר בבית משפט . עשיתי צוואה בכתב לגבי הדירה שתעבור לבנותיי מנשואי הקודמות וחילקתי העתקים לבנותיי ושמתי מעטפה במקום עבודתי , שאלתי האם אני חייב להפקיד אצל רשם הצוואות. יש לנו ילד משותף השאלה האם במקרה של התאלמנות אהיה רשאי לגור בדירת אישתי עד שהילד יגיע לבגרות או שלפי ההסכם עליי לעזוב תוך חודש כמו שסוכם מאחר ואני מתגורר בדירתה ולבני יש חלק בדירה כמו שסוכם יחד עם ביתה של אישתי מנשואים קודמים. יש לציין שאני משתתף בכל הוצאות הבית כולל משכנתא שלא שלי

שאלותיך נוגעות לנושאים שראוי היה להסדירם במפורש בהסכם שעשית עם אשתך, או בצוואות שעשיתם. אם הילד יהיה קטין בעת פטירתה של האשה יייתכן ותוכל לטעון שמגיע לו מדור בדירתה ושאתה כאביו זכאי להתגורר אתו. השתתפותך בהוצאות אחזקת הבית אינה מקנה לך זכויות מגורים. השתתפותך בהוצאות החזר הלוואה מובטחת במשכנתה אינן מקנות לך זכות בדירה. יש לבדוק בהסכם שלך עם זוגתך האם יש התייחסות מפורשת להשתתפות זאת בהוצאות והאם ניתן לטעון שהיא מקנה לך זכויות בדירה. לאורה השאלות שהעלית, ייתכן שראוי שאתה וזוגתך תעשו הסכם חדש מקיף יותר.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד