מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
אני אפוטרופוס זמני של אחי
שלום לאחי יש חשבון בנק שיורדת ממנו משכנתא כל חודש - וכרגע לא נכנס כסף לחשבון שלו . הזרמתי כסף לחשבון שלו על מנת שהמשכנתא תרד בזמן . כרגע אני בתביעות מול חברת ביטוח וביטוח לאומי . קיבלתי היום צק מחברת הביטוח על שם אחי - ומודפס על הצק שאני אפוטרופוס זמני של אחי . השאלה האם אני יכול להפקיד את הצק בחשבוני הפרטי שיהיה לי כסף זמין . הצק רשום למוטב בלבד עם השם של אחי -ובקטן מודפס שאני האפורופוס הזמני שלו עם מספר תעודת זהות שלי . אני לא רוצה להפקיד את הצק בחשבון שלו מכיון שאני יודע שלא אוכל למשוך כספים מחשבונו - כי הבנק רוצה קודם כל כיסוי משכנתא . והוא נותן לי רק מידע לגבי חשבונו ללא אפשרות משיכה . ואם יחליטו להעביר את אחי למוסד סיעודי ,לא יהיה לי כסף זמין למשיכות שונות לטיפול בו .

לפי חוק אתה מחויב לנהל את כספי החסוי בנפרד מהכספים שלך. בדרך כלל לכל חסוי יש חשבון בנק נפרד מהחשבון של האפוטרופוס או של כל אדם אחר. על מנת שלא להסתבך עם הבנק של החסוי מצד אחד ועל מנת שלא לפעול בניגוד לחוק, אני מציע לך פשוט לפתוח חשבון חדש על שם החסוי - חשבון נוסף בבנק אחר - להפקיד שם הכסף. כך תשמור על הכסף של אחיך וגם לא תערבב אותו עם הכסף שלך.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד