מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
צוואה
שלום רב.שמי אלי. מבקש לשאול שאלה בנושא צוואה: אנחנו שני אחים:לפני זמן לא רב ערכו הוריי צוואה בנוכחות עורך דין.בשל מצבי הכלכלי הקשה ביקשו הוריי להוריש לי את הדירה שבה הם מתגוררים ולא לאחי ולא ידעו אותו בדבר בכדי לא לעורר מהומה. בצוואה כתוב כך: במות אחד משנינו אנחנו מורישים את הדירה בשלמותה לבננו אלי...ומצווים כי הזכויות בה יועוברו על שמו בלבד. את יתרת העיזבון אנחנו מורישים בשלמות לבן /בת הזוג שנותר בחיים. אחרי מות שנינו כל יתרת העזבון בכפוף לאמור לעל תחולק בחלקים שווים בין בנינו וביתנו. שאלותי הם: 1.לפי הכתוב בצוואה אני מבין כי "הדירה" תעבור על שמי במות אחד מבני הזוג.האם נכון? 2.כיצד ממשים את הצוואה?ואם אחי לא היה נוכח או מודע לעריכת הצוואה יקשה את מימושה? 3.כרגע שני הוריי בחיים(עד מאה ועשרים)אם במות אחד משניהם הדירה שבה הם מתגוררים תעבור על שמי ,ההורה שנותר בחיים יזדקק לאישורי כדי להשאר בדירה? דבר שכמובן שאיני מעלה על דעתי אך מעניין אותי. 4.אילו צעדים אני צריך לבצע בכדי להבטיח קיומה של הצוואה שהוריי ציוו לי. בתודה מראש אלישלום רב.שמי אלי. מבקש לשאול שאלה בנושא צוואה: אנחנו שני אחים:לפני זמן לא רב ערכו הוריי צוואה בנוכחותי ובנוכחות עורך דין.בשל מצבי הכלכלי הקשה ביקשו הוריי להוריש לי את הדירה שבה הם מתגוררים ולא לאחי ולא ידעו אותו בדבר בכדי לא לעורר מהומה. בצוואה כתוב כך: במות אחד משנינו אנחנו מורישים את הדירה בשלמותה לבננו אלי...ומצווים כי הזכויות בה יועוברו על שמו בלבד. את יתרת העיזבון אנחנו מורישים בשלמות לבן /בת הזוג שנותר בחיים. אחרי מות שנינו כל יתרת העזבון בכפוף לאמור לעל תחולק בחלקים שווים בין בנינו וביתנו. שאלותי הם: 1.לפי הכתוב בצוואה אני מבין כי "הדירה" תעבור על שמי במות אחד מבני הזוג.האם נכון? 2.כיצד ממשים את הצוואה?ואם אחי לא היה נוכח או מודע לעריכת הצוואה יקשה את מימושה? 3.כרגע שני הוריי בחיים(עד מאה ועשרים)אם במות אחד משניהם הדירה שבה הם מתגוררים תעבור על שמי ,ההורה שנותר בחיים יזדקק לאישורי כדי להשאר בדירה? דבר שכמובן שאיני מעלה על דעתי אך מעניין אותי. 4.אילו צעדים אני צריך לבצע בכדי להבטיח קיומה של הצוואה שהוריי ציוו לי. בתודה מראש אלי

הפורום אינו מסגרת מתאימה למה שאתה מבקש. פנה לעו"ד לקבלת ייעוץ מתאים.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד