לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ציפי

בית בירושה

הכנתי לפני שנה צוואה צל עו"ד אשר בימים האחרונים פשט את הרגל עקב מעילה בכספי לקוחות, התיקים שלו עברו לטיפול של עו"ד אחר. האם אוכל לבקש להכין צוואה חדשה מהעו"ד שאליו עבר התיק? אני לא רוצה לשנות את הצוואה בכדי שלא יוכלו לערער בהמשך, לכן חשוב לי שתהיה צוואה חדשה לגמרי אבל אין לי את הסכומים לשלם דבר נוסף- כתבתי בצוואה סיבה למה אני מורישה את הבית שלי לבת הקטנה מכיוון שלשאר הילדים כבר יש בתים. במידה ולאחר לכתי לאחד הילדים כבר לא יהיה בית (גירושים וכו) האם תהיה לו סיבה לערער? ואם התשובה היא כן, אז אם אמחק את הסיבות, לא יוכלו לערער? חשוב לי מאוד לוודא שהבית יעבור לידיה של הבת הקטנה. תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

1) עורך הדין החדש אינו מחוייב לתת לך שרות ואת אינך חייבת להזדקק לשרותיו. לגבי שכר טרחה - מומלץ שתבררי אצלו ואצל אחרים לגבי תעריפים מבוקשים. ייתכן שאם מדובר רק בשינויים "קוסמטיים" וייתכן שאם תשיגי את הקובץ המקורי כך שלא יהיה צורך להקליד מחדש את הצוואה, תוכלי לחסוך חלק נכבד משכר הטרחה המבוקש. 2) כל סיבה שתצייני תהיה נכונה לשעת עריכת הצוואה. מי שירצה לתקוף את צוואתך, תמיד יוכל למצוא לו משהו כדי להגיש התנגדות. כתבת בצוואה הסבר טוב להחלטתך. את יכולה למען הזהירות לציין גם שהחלטת לא לשנות מכך למרות שייתכנו שינויים עתידיים במצבו של כל אחד מהילדים האחרים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות