מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
צו ירושה
אבי נפטר לפני מספר שנים ולא נעשה צו ירושה וכל רכושו עבר לאימי שמשיכה בשיגרת חייה לפני מס' חודשים נפטרה אימי .מה עליי לעשות כעת ואיך מועבר הרכוש שהותירה בהתאם לדין הקיים אני בן יחיד ללא ילדים תודה

אם ברצונך לרשת את הוריך, אתה חייב להגיש שתי בקשות לצווי ירושה - אחת לאביך ואחת לאמך. ללא צו ירושה לכל אחד מהם, הרכוש לא יעבור על שמך. אי אפשר לדלג על מי משני הליכים אלה או לאחדם. המלצה - לא הבהרת אם יש לך בת זוג. אבל בהיותך חסר ילדים מצד אחד ובעל זכויות לרכוש מצד אחר, אני ממליץ שתערוך כבר כעת צוואה שתתייחס גם לרכוש שאתה עתיד לרשת מהוריך.
תודה על התשובה וההתיחסות לאחר פטירת אימי אין לי קרובים מדרגה ראשונה פרט לגיסתי וביתה האם יש להן חלק בירושה ובאיזה שיעור תודה

אינך נוהג כראוי. אתה מעלים עובדה מהותית. "גיסה" - האם היא אשת אח שנפטר? אם כן, גם הבת שלה, שהיא אחיינית שלך, יורשת את הוריך ואינך יורש יחיד.
ולכן אני שואל בפורום . מה שעור החלוקה החוקי ואיך זה מתבצע תודה