מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
תגובת יועץ משפטי
1. במסגרת בקשה לרשם, היועץ המשפטי מבקש לדעת האם היו צוואות קודמות: האם זו בקשה סטנדרטית? או שהאם זה מעיד כי יש מישהו שעומד להתנגד לירושה ? 2. ידועה בציבור שחיה עם בן זוגה בדירה שהיתה שלו בדמי מפתח עד שנפטר, מה עליה לעשות על מנת להישאר בדירה ? יש לציין כי ילדי המנוח לא גרו אף פעם עימם בדירה

1. נציגי יועמ"ש יכולים לשאול כל שאלה ולדרוש פרטים. לעתים שאלותיהם נראות טרדניות או מיותרות. בעקרון תפקיד נציגי היועמ"ש להגן על זכויות של מי שאינם יכולים להגן על עצמם כחסויים או קטינים או נעדרים. 2. בענין מגורי ידועה בציבור בדירת דמי מפתח: בעקרון זכות דיירות מוגנת היא נכס אישי ולא ניתן להעביר אותה, אלא לפי חוק. מומלץ שתתייעצי בפורום מתאים הנוגע לדיירות מוגנת
,תודה רבה לך ! אז מתי נדע אם יש התנגדות לצו הירושה שהוגשה ? יש פרק זמן מוגדר בחוק לקבלת תגובה ? לא להגשת התנגדות אלא לדעת אם יש התנגדות ?

באתר של הרשם לענייני ירושה וכן במרכז המידע שלהם אפשר לברר האם הוגשה התנגדות או האם חלף המועד להגשת התנגדות.