לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דורית

מהו נוהל הגשת התנגדות לקיום צוואה

שלום רב 1. לאחר תשלום אגרה למי מפנים או מגישים את ההתנגדות? 2. האם חייב תצהיר עורך דין להתנגדות הכתובה באופן עצמאי. 3.האם הרשם מעביר לבית המשפט או משלמים אגרה לרשם ואת ההתנגדות לבית משפט? איזה?(יכול להיות שהשאלה הזו דומה לשאלה 1) 4. האם ניתן להגיע להצגת התנגדות דיון ללא עורך דין? לצערי אין ביכולתי להוציא סכומים לעורכי דין ולאור התייעצות עם עורך דין נראה שקשה להוכיח את התיק הזה מעוניינת לשם מציאת הצדק גם אם לא יהיה רווח בהמשך!

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

1) התנגדות מוגשת ללשכת הרשם לענייני ירושה בה הוגשה הבקשה לקיום הצוואה או לצו הירושה. להתנגדות מצורף האישור על תשלום אגרת ההתנגדות. 2) לפי הדין התנגדות חייבת להיות נתמכת בתצהיר. אפשר לחתום על התצהיר גם בבית המשפט למשפחה שם יש עורכי דין המספקים שרות של אימות תצהירים תמורת סכום סמלי. 3)... 4) לאחר שהוגשה ההתנגדות הרשם מעביר את הבקשה לקיום הצוואה או את הבקשה לצו ירושה אל בית המשפט, יחד עם ההתנגדות. בבית המשפט נפתחים תיקים מתאימים: תיק לבקשת צו הקיום ותיק נפרד להתנגדות (שמבחינת התיוק בבית המשפט נרשמת כתביעה נגדית).. לאחר פתיחת התיקים הם מועברים לדיון בפני שופט. השופט קובע מועד לדיון מקדמי. להודעה על הדיון המקדמי מצורפות הוראות של בית המשפט בדבר פעולות נוספות שיש לנקוט לקראת דיון. 5) אין חובה בשום הליך משפטי להיות מיוצג על ידי עו"ד. אם הבקשה וההתנגדות מעוררות יחד שאלה פשוטה, ייתכן ובית המשפט יכריע בה כבר בשלב הדיון המקדמי.

דורית

תגובתך ראוייה ממש להערצה . היות ואני לא יכולה להרשות לעצמי לקחת עורך דין להגשת התנגדות תשובתך ממש נתנה לי סימוכין למה שחשבתי לעשות ולא הייתי בטוחה שאכן זו הדרך הנכונה. ריגשת אותי מאוד שהצגת ופירטת את כל ההליך לפרטיו של הגשת ההתנגדות. תודה אישית

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות