מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
0539376325
חזרה לפורום

ירושה

אסף
אסף

1. האם ליורשים יש זכות לקבל מהיורש העיקרי מידע לגבי הרכוש שהיה לנפטר או ש "כל השאר ילך ל פלוני " זה קביל מה ניתן לעשות על מנת לקבל מידע 2. האם עשיית צוואה סמוך למועד הפטירה (3 חודשים לפני) כאשר אדם חולה ופגיע היא עילה לביטול הצוואה?

RE:
רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות - עורך דין ונוטריון

1. ליורשים זכות למידע, כי מרגע המוות הם הופכים לבעלים משותפים ברכושו של המנוח. 2. יש לדרוש את המידע באמצעות מכתב רשום. בהעדר מידע, יש לפנות לבית המשפט לקבלת סעד מתאים. 3. מרחק הזמן בין צוואה לפטירה אינו שיקול עיקרי. מצבו הבריאותי של המצווה הוא שיקול עיקרי. אם המנוח סבל מחלות קשות או קבל תרופות שעשויות להשפיע על צלילות דעתו, או שעקב מצבו היה תלוי לחלוטין במי שנהנה ביותר מהירושה, ייתכן ויש כאן עילה להתנגדות לצוואה.